afwijzing

(verdraaid) gedroomd dat ik in plaats van een geslachtsorgaan een nest aardbeien (aambeien?) had. rood, gezwollen, zoet ruikend, maar ik kon daar niets mee aanvangen. hoe ik ook wrong, duwde of draaide, kwam ik maar niet klaar.

een terugkerend nachtmerrie: ik ga naar baboushka in de zomer, zo’n 10 eeuwig uur in een zwetend en schokkend bus en dan ben ik er, ik loop naar de poort, smijt die open, gooi mijn tas neer bij de deur, groet haar nauwelijks en snel door naar de moestuin – om van de eerste aardbeien te proeven. ze blijken echter smakeloos en waterig te zijn en ik begrijp dat mijn zomer voorgoed om zeep is, dat er geen hoop op de zomer meer is.

de zomer is er weldra. je kan terug, je hebt al tickets gekocht. je weet wel niet wat je te wachten staat, maar dat weet je tegenwoordig gewoon niet meer. het kan zijn dat je vlieger niet meer vliegt. dat je te ziek bent om te gaan. dat hij te ziek is om je te laten gaan. dat je ineens een ander huis, ander werk of een ander jij moet gaan zoeken. er is geen zekerheid, nooit geweest, maar deze keer net iets nooiter dan anders.

zoals vanavond: je hebt voor Pasen een pastei gebakken met engeltjes van zoet deeg, maar omdat het Geëgelte van net 2 jaar oud in bed gestoken moest worden, heeft de pastei èèn minuut te lang in de oven gestaan en zijn de engeltjes de Zwarte Pietjes geworden. durf je daarmee morgen de straat op?

en als ik mijn santokumes in de holte onder de keel steek en tot ongeveer waar de aardbeien zitten duw, houdt dan alles eindelijk op?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s